Ring Djursland tog i weekenden hul på sin 2012-sæsonen, og det blev en sæsonpremiere, hvor man ikke blot kikkede frem på de kommende måneder og de motorsportsoplevelser, som året vil give, men også tog et flashback til fortiden.

2012-Bane-MG-Midget-01

Sæsonpremieren bar titlen Classic Car Meeting, og det var netop de gamle racerbiler, som var i fokus på Ring Djursland, hvor anden afdeling af Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for historiske biler blev afviklet i en række forskellige klasser.

Såvel deltagerne som tilskuerne kunne nyde det solbeskinnede og forsommerlige vejr. I alt 14 starter blev afviklet på Ring Djursland, og her skulle deltagerne ikke bekymre sig om dækvalg og lumsk underlag, men i stedet kunne koncentrere sig om at køre stærkt og kæmpe om placeringerne. Således var det blot en enkelt gang nødvendigt at indsætte en safety car for at fjerne en bil, der var strandet på grund af mekanisk havari.

I flere af de historiske klasser blev det til dobbeltsejre. Palle Birkelund, Holte, kom således først over målstregen i begge starter for de ældste biler bygget frem til 1965, men specielt i andet heat måtte køreren i sin grønne Ginetta G4 kæmpe hårdt for sejren, hvor svenske Lars Bondesson på et tidspunkt var i front og første feltet an.

Carsten Andersen, Fredericia, blev også noteret for en dobbeltsejr med sin Porsche 911. Det skete i klassen for biler frem til 1976, og ligesom Palle Birkelund måtte Carsten Andersen i det ene heat gøre en stor indsats for sejren, da han måtte køre sig frem til spids efter en lidt halvskidt indledning på løbet.

I 1971-klassen var det Jens Juul Jeppesen, Ringsted, og Jan Heiselberg, Esbjerg, som tog sejrene, mens Peter Krogh, Brabrand, vandt det første løb for de nyeste 1981-biler, men endte i sandkassen i det andet, hvorfor det i stedet var Niels Møller, Jægerspris, som vandt her.

Der går kun to uger, inden der igen er løb på Ring Djursland. Det sker den 2.-3. juni, hvor der atter vil være historiske biler på programmet til et to timers langdistanceløb, ligesom man også vil kunne opleve bl.a. Formel Ford, OK Legend Car Cup og Danish Endurance Championship.

Se flere nyheder fra DMKA

HSM-GRENAA-Løbet

Tillægsregler for HSM-Greenaa løbet...

Bilorienteringsløb, mandag den 25. september 2017.

Bjarne Andersen og Bernd Thrysøe fra AAS Aarhus....

Information til medlemmer af DMKA

 

Mangler du information om kontingentsatser?

Skal du forny din licens?

Eller vil du gerne læse referatet fra det seneste bestyrelsesmøde?

Så tjek siden ud for medlemmer her.