Midt i september afsluttes årets sæson på Ring Djursland, men det bliver et punktum med manér, som man sætter på Danmarks vel nok sværeste racerbane. Sensommerløbet den 15.-16. september kommer nemlig til at byde på et gensyn med flere af motorsportens store navne.

Klassen, der topper programmet, er Auto-G Danish Thundersport Championship, og dermed er en række af dansk bilsports store profiler tilbage på Ring Djursland efter flere års fravær. Feltet tæller således kørere som den firdobbelte DTC-mester Casper Elgaard, Århus, og den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen, Randers, foruden en lang række nye navne, som banker på.

2012-Bane-John-Nielsen-02

Men fælles for dem alle sammen er, at de sidder bag rattet af biler, som man ikke hidtil har set på Ring Djursland. De nye specialbyggede rørrammeracere med Chevrolet Camaro-karrosserier i glasfiber har hidtil kæmpet om point til Auto-G Danish Thundersport Championship på FDM Jyllandsringen og Padborg Park, men indtil nu har de ikke kørt race på Ring Djursland, endsige været brugt til test på banen. Der er derfor ingen tvivl om, at de deltagende teams vil få visse udfordringer i forbindelse med specielt træningen og tidtagningen, når den rigtige indstilling af bilerne skal findes forud for de to løb, som køres søndag eftermiddag.

Gennem hele foråret har den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen, England, bragt sig i front for mesterskabstabellen, men for hvert løb der går, rykker rivalerne tættere på. Ved den seneste afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship var det således John Nielsen, der sejrede, og han kender om nogen Ring Djursland, da det er på netop denne bane, at han for 38 år siden havde sin første start i en rigtig racerbil!

Veteranerne vil naturligvis sætte deres præg på Sensommerløbet, men der er også flere unge navne, som er begyndt at banke på i Auto-G Danish Thundersport Championship.

Dennis Lind, Roskilde, og Mikkel Mac, Nykøbing Falster, er således et par af de nye navne i klassen, hvor de denne gang også får følgeskab af Nicholai Sørensen, Sindal, der kører sin anden afdeling i mesterskabet. I modsætning til d’herrer Lind, Mac, Nielsen og Elgaard har han den fordel, at han har højaktuel erfaring med Ring Djurslands sving, stigninger og fald, da han først på sommeren deltog på banen i OK Legend Car Cuppen – en klasse, som han i øvrigt også starter i ved Sensommerløbet.

Se flere nyheder fra DMKA

HSM-GRENAA-Løbet

Tillægsregler for HSM-Greenaa løbet...

Bilorienteringsløb, mandag den 25. september 2017.

Bjarne Andersen og Bernd Thrysøe fra AAS Aarhus....

Information til medlemmer af DMKA

 

Mangler du information om kontingentsatser?

Skal du forny din licens?

Eller vil du gerne læse referatet fra det seneste bestyrelsesmøde?

Så tjek siden ud for medlemmer her.