Klubbens historie
DMKA blev stiftet i 1957 i en periode, hvor mange bilsportsklubber så dagens lys i kraft af, at Færdselsloven et par år tidligere var blevet ændret, så der nu måtte køres orienteringsløb. Det var disse løb, som i mange år udfyldte kalenderen i Djurslands Motor Klub Auto Sport, men siden kom andre aktiviteter til.
DMKA har arrangeret løb på Ring Djursland i flere omgange. Første gang var i perioden 1977-1982, hvor klubben stod bag asfaltbaneløb og EM-løbene i rallycross, og anden gang har været perioden siden 1998. At arrangøropgaverne blev genoptaget hang blandet andet sammen med, at klubben fusionerede med Aarhus Motor Klub Autosport, som i den mellemliggende periode havde været løbsarrangør på Ring Djursland.
I 2004 stiftede DMKA fonden ”Ring Djursland Motorsport” med flere formål, blandt andet få økonomisk sikkerhed til arrangementerne på Ring Djursland, at sikre en total renovering af banen, at udbrede motorsporten fortrinsvis på Djursland, også kartsporten. Formålet er at få det hele op i et højere gear. Fonden ” Ring Djursland Motorsport” skrev i 2004 en flerårig kontrakt med ejeren af banen AMU Djursland vedrørende alle motorløb på Ring Djursland. Så fonden og DMKA kan fortsætte den store renovering som blev sat i gang i 2004. Lige siden har fonden og klubben renoveret og forbedret Ring Djursland, sikkerheden på banen har fået et ordentligt løft, og der arbejdes stadig på endnu mere sikkerhed, og endnu flere forbedringer. Der er fra 2004 og til i dag investeret ca. 4,4 millioner på banen.
I 2008 måtte vi i klubben desværre reducere vores aktiviteter på Ring Djursland, da Miljøankestyrelsen ændrede en kendelse fra Århus Amt og miljøstyrelsen fra 2002, hvor Pederstrup by var en landsby med blandet erhverv m.m. Dette betød, at antallet af løbsweekender på Ring Djursland blev reduceret fra fem til fire.
Djurslands Motor Klub Autosport etablerede i 2003 en træningsbane på Tirstrup Lufthavns militære område på ca. 1000 meter. Her var der masser af aktiviteter, men i nogle år lå det hele underdrejet, da fyrværkeriulykken i Seest ved Kolding betød, at der på Tirstrup Lufthavns areal blev oprettet fyrværkerilagre med den konsekvens, at der ikke kunne foregå andre aktiviteter. Aktiviteterne i 2007 og 2008 var således minimal grænsende til det ikke-eksisterende, men klubbens kartmedlemmer holdt sig dog i form på andre baner i Danmark, og i 2009 var der atter gang i den igen, og DMKA fik mange kart licenser igen. Klubben er stadig i dag en af de største kart klubber i Danmark.
Fonden og DMKA har arbejdet på et større projekt i Tirstrup, der helst skulle ende med en permanent go-kart bane i internationale mål, da forsvaret har sat os i udsigt at vi kan købe noget jord. Der vil i perioden til et køb kan gå igennem i forsvaret (papirgang m.m. ca. 2 år) blive arbejdet i etableringsudvalget på endelige tegninger, tilladelser, søge midler og meget andet.